Inviterer til teknologifest for hele familien

Purkholmen i Ottersøy har i en årrekke vært arena for mye av verksteds- og vedlikeholdsvirksomheten i Moen Marin-konsernet. Her har selskapet ei stor tørrdokk, i tillegg til verkstedsfasiliteter og kontorer. Selskapet planlegger både utvidelse og bygging av hall over dokka i det som vil bli blant de største enkeltinvesteringene i selskapets historie. Flere andre selskaper er også i ferd med å etablere seg i industriklyngen, som ligger helt inntil skipsleia i Nærøysundet.

Mekon er allerede på plass på Purkholmen, etter at selskapet tidligere i år flyttet inn i et splitter nytt verksteds- og kontorbygg i industriparken. Selskapet leverer roboter og andre innovasjoner til fiskeri- og havbruksnæringen i Norge og utlandet.

– Allerede før innflyttingen startet vi planleggingen av en åpen dag for folket i regionen. Moen Marin kom raskt på banen, og sammen inviterer vi til en teknologidag for hele familien lørdag 11. mai, sier Merete Dille Løvmo, administrativ leder i Mekon.


Purkholmen Industripark gir rom for vekst for Are Brekk (til venstre, konsernsjef i Moen Marin Group), Elisabeth Eiternes (leder for logistikk og interndrift, Moen Marin Service), Merete Dille Løvmo (administrativ leder, Mekon) og Ivar Sandneseng (daglig leder, Mekon). Førstkommende lørdag inviterer de barn, ungdom og voksne til å la seg inspirere av mulighetene ved Nærøysundet.

Slår et slag for rekruttering
Løvmo legger ikke skjul på at målet er å vise fram mulighetene i marin og maritim virksomhet i regionen.

 – Det skjer så mye fantastisk spennende rundt Nærøysundet om dagen, sier Løvmo, med henvisning til en historisk framvekst av nye industri- og næringsarealer, kraftig vekst i befolkningen og ambisjoner om å skape 1000 nye arbeidsplasser i Ytre Namdal.

– Vi deler næringas vekstambisjoner. Nybygget på Purkholmen Industripark er en direkte konsekvens av vekst gjennom flere år. Videre vekst krever imidlertid god rekruttering, derfor må både vi og resten av næringslivet inspirere morgendagens verdiskapere, sier Ivar Sandneseng, daglig leder i Mekon.

Inspirasjon og eksplosjon
Selda Ekiz, kjent fra Newton, Alle mot én og Klassequiz på NRK1 skal stå for et både matnyttig og inspirerende kunnskapspåfyll på teknologidagen. Arrangøren ser heller ikke bort fra at det kommer til å smelle etter at Selda går på scenen.

– Vi gleder oss stort til å få besøk av en av Norges beste kunnskapsformidlere, og regner med at mange ytternamdalinger tar turen for å bli med inn på «Seldas Lab», sier Are Brekk, konsernsjef i Moen Marin Group.

Videre legger arrangørene opp til å vise fram verkstedsfasiliteter, tørrdokk, båter, teknologi og innovasjoner. Kaffe, saft og kaker er satt i bestilling i et omfang som skal tilfredsstille mange hundre gjester. Selv om de tar hele regninga for kalaset på egen kappe, håper både Mekon og Moen Marin på storinnrykk til Purkholmen Industripark førstkommende lørdag.

– Vi vil helst ikke ha et eneste kakestykke igjen når teknologidagen er over, avslutter Løvmo.